Arkiv 2017
Nyheder

Biskoppen rejser til Madagaskar

I uge 41 og 42 vil biskop Peter Fischer-Møller nærmest befinde sig så langt fra bispekontoret i palæet i Roskilde, som han overhovedet kan. I rollen som formand for Danmissions bestyrelse, vil han nemlig for syvende år i træk være ude at besøge et af de områder, hvor Danmission arbejder - og denne gang går turen til Madagaskar.

Tekst og foto: Jørgen Michael Rasmussen

Madagaskar er et af verdens mest fattigste lande og turen er netop planlagt til nu, da vejret på denne årstid er tørt og imødekommende i landet. I regnsæsonen kan det være yderst problematisk overhovedet at komme rundt i landet, da der næsten kun findes grusveje.

I Madagasker er henad halvdelen af landets befolkning kristne – enten protestanter eller katolikker – en lille del er muslimer og en del dyrker stadig en afart af den oprindelige forfaderdyrkelse fra området. Den kristne menighed i landet er hurtigt voksende. Den er teologisk konservativ, men har også enkelte elementer af gamle traditioner fra den lokale kultur indarbejdet.

Danmission har en lang række projekter i landet. Man støtter aktivt opbygningen af nye menigheder og lokalt missionsarbejde. Man arbejder med fattigdomsbekæmpelse. Man arbejder med teologisk uddannelse. Man arbejder med skovplantnings-projekter. Og man har fokus på religionsdialog, især i områder, hvor der også bor mange muslimer.

Adspurgt om, hvad han forventer at få med hjem fra turen, så siger biskop Peter Fischer-Møller, at han, udover at få et indgående indtryk af Danmissions arbejde i området, er sikker på, at han får en masse ny inspiration med hjem: ”Kristendommen lever af at blive delt, og mission er en gensidig proces, hvor vi kan få nye ideer og tanker med hjem i posen om, hvordan evangeliet også kan formidles. Formidling af kristendom tager sin egen skikkelse forskellige steder i verden, og vi kan alle lære af hinanden.”