Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2022
Nyheder

BISPEVALG: Første valgrunde indledt 

Fra i dag den 20. april kan stemmeberettigede ved bispevalget i Roskilde Stift sætte deres elektroniske kryds 


Af Sidsel Drengsgaard

I dag, onsdag den 20. april 2022, klokken 12.00 blev bispevalgets første valgrunde indledt. 

Frem mod onsdag den 11. maj 2022 klokken 12.00 kan alle stemmeberettigede sætte et elektronisk kryds ved den af de fire kandidater, som de ønsker at stemme på. 
 

Valgsystemet blev gjort klar til udsendelse af valgkort. Det skete i Landemodesalen i Det gule palæ i Roskilde og tilstede var valgbestyrelsen, valgtilforordnede samt medarbejdere fra Folkekirkens IT. Foto: Mette Andersen 

Formand for valgbestyrelsen, Kirsten Vej Petersen, kommer med en klar opfordring til alle menighedsrådsmedlemmer, præster, repræsentanter for valgmenighederne samt valgmenighedspræster i stiftet:     

"Jeg vil opfordre alle stemmeberettigede til at bruge deres stemme. Det er vigtigt, at man bruger muligheden for at være med til at vælge den nye biskop, da det har stor betydning for kirkelivet i hele i Roskilde Stift.” 

Alle stemmeberettigede har modtaget afstemningsmateriale samt information om proceduren i forbindelse med valget digitalt - og skal ligeledes afgive deres stemme digitalt. Stemmeberettigede, der er fritaget fra at modtage digital post, vil få et fysisk brev om, at de kan stemme ved personligt fremmøde.  


Kandidaterne 

Der er fire kandidater til bispevalget i Roskilde Stift 2022:

  • Anna Helleberg Kluge
  • Per Vibskov Nielsen
  • Rasmus Nøjgaard
  • Ulla Thorbjørn Hansen

Læs mere om kandidaterne her

 

De fire kandidater. Fra venstre mod højre: Anna Helleberg Kluge, Per Vibskov Nielsen, Rasmus Nøjgaard og Ulla Thorbjørn Hansen. Foto: Rune Hansen


Hvornår afgøres valget?

Første valgrunde afsluttes onsdag den 11. maj 2022 klokken 12.00. Hvis en kandidat får halvdelen af de afgivne stemmer i første valgrunde, indstiller kirkeministeren ham eller hende til kongelig udnævnelse. Hvis ingen af kandidaterne får mere end halvdelen af stemmerne, udskrives en ny valgrunde mellem de to kandidater, der har fået flest stemmer i første valgrunde. En eventuel anden valgrunde afsluttes onsdag den 15. juni 2022 klokken 12.00. 

Se tidslinje for bispevalget i Roskilde Stift 2022.

Den nye biskop bliver den 65. biskop i rækken og tiltræder den 1. september 2022. Bispevielse finder sted i Roskilde Domkirke den 4. september 2022.

LÆS MERE OM BISPEVALGET HER