Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2022
Nyheder

Billedgalleri: Roskilde Stift har valgt ny biskop

En glad, taknemlig og ydmyg Ulla Thorbjørn Hansen blev i dag valgt til ny biskop over Roskilde Stift. Se billeder fra bekendtgørelsen af valgresultatet her 


Af Sidsel Drengsgaard
Foto: Rune Hansen

"Jeg er meget glad, taknemlig og rørt, men også ydmyg overfor den opgave, der venter mig nu. Det er jo en stor og vigtig opgave," lød det fra Ulla Thorbjørn Hansen, da resultatet af bispevalget blev offentliggjort i dag i Landemodesalen i Det Gule Palæ i Roskilde. 

Herefter takkede hun alle dem, der havde stemt - og ikke bare dem, der havde stemt på hende, men også dem, der havde stemt på Rasmus Nøjgaard. 

"Det er godt for demokratiet - og det har igen været ret tæt, så nu skal jeg også lytte til dem, der gerne ville have haft Rasmus Nøjgaard. Vi skal samle op for vores fælles folkekirkes skyld," sagde hun.  

Hun rettede også en tak til den afgående biskop, Peter Fischer-Møller.

"Tak til min biskop, som jeg har haft et godt samarbejde med i de fem år, jeg har været provst og i de år, jeg var præst ved domkirken." 

Hun takkede også de to kandidater, der ikke gik videre til anden valgrunde, Anna Helleberg Kluge og Per Vibskov Nielsen. 

"Og, nu glæder jeg mig til at lytte mere. Det sidste halve års tid har jeg talt meget, fordi det har handlet om, hvad vi bispekandidater mener om det ene og det andet," sagde hun og gav udtryk for, at hun som biskop vil gøre sit bedste for at leve op til den tillid, der er blevet hende betroet.  

Se billeder fra bekendtgørelsen af valgresultatet i galleriet herunder:
 

Konstitueret stiftskontorchef Asger Gewecke erklærer valghandlingen for afsluttet, da klokken er slået 12.00. 

Der ventes spændt på resultatet. 

Formand for valgbestyrelsen, Kirsten Vej Petersen, bekendtgør resultatet af valget. 

En glad vinder. Ulla Thorbjørn Hansen blev med 818 stemmer valgt til ny biskop over Roskilde Stift. Rasmus Nøjgaard fik 709 stemmer og 77 stemte blankt. 81,2 procent af de 1976 stemmeberettigede ved valget havde afgivet en stemme. 

Rasmus Nøjgaard lykkeønsker Ulla Thorbjørn Hansen. 

Endnu en lykkeønskning til stiftets nyvalgte biskop. 

Blomster og en række interviews med fremmødte medier. 

Den nyvalgte biskop, Ulla Thorbjørn Hansen, fotograferet i Roskilde Domkirke. 

Den nyvalgte biskop, Ulla Thorbjørn Hansen, fotograferet i Roskilde Domkirke. 

Pressefotos af Ulla Thorbjørn Hansen


I Roskilde Stifts mediearkiv findes pressefotos af Ulla Thorbjørn Hansen til fri benyttelse ved redaktionel omtale. Husk kreditering som angivet. 

 

Mediearkiv