Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2021
Nyheder
Biskoppen til indvielse af Vestsjællands Valgmenigheds kirke og indsættelse af kirkens første præst

Ny valgmenighed i stiftet

Den nyoprettede Vestsjællands Valgmenighed har i denne måned fejret kirkeindvielse og indsættelse af kirkens første præst. Her fortæller bestyrelsen om valgmenighedens profil

 

Af Sidsel Drengsgaard
Foto: Vestsjællands Valgmenighed

Den nyoprettede og af kirkeministeriet godkendte Vestsjællands Valgmenighed hører hjemme i Slagelse Provsti og er tilknyttet Evangelisk Luthersk Netværk (ELN) og Indre Mission (IM).  

I denne måned har valgmenigheden fejret kirkeindvielse. Biskop Peter Fischer-Møller indviede søndag den 11. april Slagelse Missionshus til kirke. 

Torsdag den 15. april blev valgmenighedens første præst, Christian Canu Højgaard, ordineret i Roskilde Domkirke. Læs mere om og se billeder fra ordinationen her.      

Den efterfølgende søndag blev Christian Canu Højgaard så indsat til tjeneste af provst i Slagelse, Ulla Thorbjørn Hansen. Han er ansat 25 procent som valgmenighedspræst og er derudover ansat på Dansk Bibel-Institut som underviser og forsker i Gammel Testamente.

Vi har bedt Christian Canu Højgaard og valgmenighedens bestyrelse om at fortælle lidt om dem selv. 

Hvorfor har I dannet en valgmenighed?

Vi har dannet valgmenigheden ud fra et ønske om at sikre en menighed på Vestsjælland med en bibeltro forkyndelse og et levende fællesskab, hvor der er plads til alle både børn og voksne. 

Det afspejler sig i vores gudstjenester, hvor rytmisk lovsang og børnekirke har en vigtig plads, sammen med mere traditionelle elementer. 

Men også i fællesskabet rundt om gudstjenesten med kaffe før og mulighed for fællesspisning efter. Vi ser os selv som et søndagsfællesskab og en udvidelse af paletten med gudstjeneste-muligheder i stiftet. 

Vi har valgt at være valgmenighed, da vi ønsker at være en del af det store fællesskab af menigheder, der er i provsti og stift. 

Hvilken profil har jeres valgmenighed?

Man kan sige at vores menighed står på tre ben, som er: Bibeltro forkyndelse, rytmisk lovsang og et rummeligt fællesskab.  

Hvor mange medlemmer har valgmenigheden?

Vi har lige nu 18 voksne medlemmer og 12 børn, men menigheden ved vores almindelige gudstjenester (når der ikke er corona) vil normalt være 35 til 50 personer.  

Hvordan var det at fejre kirkeindvielse på 30 minutter (grundet corona-restriktioner)? 

Det var meget festligt og højtideligt, men også lidt specielt at vi måtte undvære dele af gudstjenesten for at spare tid, men alt i alt en dejlig dag. 

Hvilke ting glæder I jer til? 

Som de fleste andre i kirken glæder vi os til at kunne fejre gudstjenester uden restriktioner og at være flere samlet, og så glæder vi os til at fejre, at vi er kommet på plads som valgmenighed, når corona-situationen tillader, at vi må fylde vores kirkesal og holde en festgudstjeneste.  

For mere info se valgmenighedens hjemmeside.