Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2021
Nyheder

Kursus: Børn i kirken

Få konkrete idéer til børnegudstjenester og generel inspiration til formidling til børnefamilier på FUVs Stiftskursus 2022


Af Sidsel Drengsgaard 

Velkommen til en dag, der sætter fokus på børn - og deres familier - i kirken. 

Det sker under overskriften "Børn i kirken - Inspiration og redskaber til dåbsoplæring". Der vil være et særligt fokus på børnegudstjenesten samt formidling til børnefamilier. 

Dagens undervisere vil give deres bud på, hvordan kirken mest kvalificeret holder børnegudstjeneste for henholdsvis tumlinger, børnehavebørn og indskolingsbørn. 

Der vil også stilles skarpt på, hvordan kirken fastholder de voksne, der har valgt at lade deres børn døbe - og hvordan man taler med de voksne, der er i tvivl om barnedåben. 

På kurset vil man også blive introduceret for det digitale læringsunivers "Børn i kirken".
 

Deltag sammen med dine kollegaer

Kurset finder sted fredag den 11. marts 2022 fra klokken 10.00 til 14.00 og arrangeres af FUV - Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde med stifternes religionspædagogiske udvalg og stiftskonsulenter.

Kurset henvender sig til både præster, organister, musikpædagoger samt kirke- og kulturmedarbejdere. Arrangørerne opfordrer derfor til, at ansatte fra samme sogn deltager i kurset sammen og får fælles ny viden og redskaber med hjem. 

Deltagerne vil møde Anne-Katrine Odgaard, der er musikalsk medarbejder ved Flintholm Kirke på Frederiksberg. Hun er uddannet indenfor musikpædagogik og musikformidling. Derudover vil de møde Annette Molin Brautsch, der er religionspædagogisk konsulent i Københavns Stift og sognepræst ved Flintholm Kirke på Frederiksberg.

Læs invitationen til kurset her.

 

Praktisk information

 

 • Tid: Fredag den 11. marts 2022 kl. 10.00 til 14.00.
   
 • Sted: Klostermarkskirken, Ahorn Allé 46c, 4100 Ringsted.
   
 • Målgruppe: Præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organister og andre kirkelige undervisere. 
   
 • Tilmelding: Send en mail til religionspædagogisk konsulent Stinna Ahrenst på stah@km.dk
   
 • Pris: Kurset er gratis.
   
 • Arrangør: FUV - Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde med religionspædagogiske stiftsudvalg og stiftskonsulenter.