Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2018
Rapporter

Roskilde-kirke bliver Grøn Kirke nr. 200

Frikirken Roskilde Vineyard certificeret som Grøn Kirke.  

- Forvalterskabet af jordens ressourcer er en del af den kristne grundfortælling, siger Simon Hoel Mortensen (billedet), der er præst i frikirken Roskilde Vineyard, På søndag bliver hans kirke nummer 200 i Danmark, der bliver certificeret som Grøn Kirke.

Roskilde Vineyard opfylder nemlig nu tilstrækkeligt med kriterier for at få det grønne stempel.

- Helt grundlæggende er vores fokus i Roskilde Vineyard på tanken om at være medarbejder på Guds Riges komme. Samtidig har vores tilgang til bæredygtighed her lokalt i Roskilde været en helt naturlig del af det at være kirke, siger Simon Hoel Mortensen og uddyber: 

- For eksempel består indretningen af genbrugsmøbler og sofaer laver at paller. Udsmykningen i kirkesalen bygger på over 30 år gamle gulvbrædder. Desuden er kirken gået over til at bruge porcelænskopper i stedet for pap- og plastickrus, fortæller Simon Hoel Mortensen.

Grøn Kirke opstod i Danmark for 10 år siden. For at blive Grøn Kirke skal man opfylde mindst 25 af i alt 48 punkter. Samtidig sætter grønne kirker fokus på skaberværket i teologien.

Ved gudstjenesten søndag vil Grøn Kirke give økologisk kage og kaffe og overrække en gave til kirken.

Biskop Peter Fischer-Møller deltager ved gudstjenesten i Roskilde Vineyard, der foregår i kirken på Søndre Ringvej 32 fra klokken 15.00-17.00.

PROGRAM

15.00: Tilbedelse/lovsang.

15.30: Informationer – Peter Fischer-Møller overrækker en gave fra Grøn Kirke.  

15.45: Kaffepause – Grøn Kirke giver kage.

16.00: Prædiken og børnekirke.

16.35: Lovsang/forbøn 

16.45/16.50: Afslutning