Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2018
Rapporter

Genvalgt formand: Vi skal være en relevant kirke i nutiden

63-årige Bodil Therkelsen fortsætter som formand for Stiftsrådet. 

Hun blev enstemmigt genvalgt som formand for Stiftsrådet på det seneste stiftsrådsmøde den 6. december. Nu er hun klar til at tage fat på nye opgaver.

- Det er vigtigt, at vi som råd har øje for at se muligheder i det store, brede kirkelige landskab. Vi skal ikke lukke os inde, men holde os i kontakt med det hastigt fremadskridende samfund, så vi stadig er en relevant kirke i nutiden, siger 63-årige Bodil Therkelsen, der er lærer på Raklev Skole ved Kalundborg.

Hun har en klar idé om, hvordan hun gerne vil have arbejdet til at forme sig i Stiftsrådet det kommende år.

- Stiftsrådet, provstiudvalg og udvalgene i stiftet skal i højere grad se muligheder hos hinanden, så arbejdet bidrager til vores fornemste opgave: at understøtte menighedsrådenes opgave med at sprede evangeliet om Jesus Kristus som verdens frelser. Desuden tror jeg, at blandt andet vores nye liturgiudvalg vil inspirere og fylde i vores arbejde i det kommende år, forudser Bodil Therkelsen, der også sidder i bestyrelsen i Landsforeningen af Menighedsråd. 

Hun mener, at den største udfordring i 2019 bliver at gøre det tydeligt for menighedsråd og provstier, at de kan bruge Stiftsrådet. Stiftsrådet opkræver hvert år et bidrag til at løse opgaver, der bedst kan løftes på stiftsplan. Det skal være tydeligt, hvad de penge bliver brugt til, mener hun.  

- Kommunikationen vil derfor være i fokus. Vi har STIFTSBLADET, der er finansieret af stiftsbidraget, vi har det meget populære konfirmandtræf, der også kun kan lade sig gøre med stiftsbidraget i ryggen. Og det er jo ekstremt populært. For det tredje har vi Stiftsdagen hvert år, hvor vi byder ind til inspiration omkring emner og temaer, der rører sig i menighedsrådene, opsummerer hun og henviser til Stiftsdagen, der det kommende år finder sted den 30. marts i Roskilde Hallerne.

SE REFERAT FRA DET SENESTE STIFTSRÅDSMØDE HER:

- rabi