Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2016
Nyheder
Provst Anne Bredsdorf ved søndagens festgudstjeneste

Syrisk bronzefisk er på plads i Hundige Kirke

I anledning har Hundige Kirkes 40-års-jubilæum har menighedsrådet indkøbt en ny alterfigur. Den blev taget i brug søndag den 30. oktober.
 


Tekst: Bo Nygaard Larsen 
Foto: Michael Rønne Rasmussen

Den har i bogstavelig forstand rejst langt. Sådan omkring de 4.000 kilometer. Men nu står den der. Bronzefisken på alteret i Hundige Kirke. Indviet og taget i brug ved kirkens 40-års-fødsels-dagsgudstjeneste søndag den 30. oktober.

Den er lavet af den syriske kunstner Issa Kazah, der er født i Damaskus, hvor han trods landets borgerkrig stadig bor og arbejder. Skulpturen rummer en spændende historie, der afspejler sider af den syriske borgerkrig, der er er ret ukendt og overraskende for os i Danmark

Kort efter borgerkrigens udbrud udfordrede ejeren af det syriske Galleri Kozah i Damaskus en kreds af kunstnere til at bidrage med hver deres værk til en fælles udstilling med titlen "Den Sidste Nadver". 

Hovedparten af kunstnerne var muslimer af både shia og sunni-baggrund, nogle var kristne af forskellige traditioner og andre var slet ikke orienteret efter en bestemt religion. 
 

Udstilling i Haslev

Otte værker, blandt dem bronzefisken, var en del af udstillingen Når vi drejer kloden i 2015 på Galleri Emmaus i Haslev, og det var her, at Hundige Menighedsråd købte den. 

»Det er menighedsrådets håb, at bronzefisken må afspejle det syn på kirken, som alle sognets øvrige aktiviteter er udtryk for, nemlig at det fællesskab, der tager sit udgangspunkt i gudstjeneste og nadver, må række ud over kirkebygningen og integrere sig i lokalsamfundet og hverdagen,« hedder det i en udtalelse fra menighedsrådet. 

»Endelig lægges der vægt på, at Hundige-Kildebrønde Sogn og menighed også må kunne rumme trosudtryk fra andre kulturelle sammenhænge for eksempel den arabisk-syriske kristendom, hvis medlemmer i dag befinder sig som flygtninge i Europa, Danmark og Hundige.«