Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2016
Nyheder
Søndagens prøver i Malmø Arena

Biskop Peter Fischer-Møller: den økumemiske samtale er vigtig

I dag besøger Pave Frans Lund og Malmø. Biskop Peter Fischer-Møller er med og ser besøget som en bekræftelse af den økumeniske samtale.


Tekst og foto:  Bo Nygaard Larsen

»Den økumeniske samtale er vigtig.«

Det siger biskop Peter Fischer-Møller i en kommentar til Pave Frans' besøg i dag i Lund og Malmø.

I begge de svenske byer vil Paven deltage i økumeniske gudstjenester, og for Peter Fischer-Møller er det en naturlig forlængelse af en igangværende samtale.

»I de seneste 20 år er klimaet mellem den protestantiske og katolske kirke blevet mere åben. Der har gennem årene været en øget økumenisk samtale, der understreger, at vi har flere ligheder end forskelle,« siger Peter Fischer-Møller.

Roskilde Stift er nabostift til Lund, og det er derfor, at han er inviteret med til gudstjenesten i Lund Domkirke.

»Jeg glæder mig til at fejre gudstjeneste med protestanter, katolikker og folk fra andre kristne trossamfund,« siger han.

Temaet for Pavens besøg, der er arrangeret af Det Lutherske Verdensforbund og Vatikanet, er Together in hope – sammen i håbet. Og det er et tema, der glæder Peter Fischer-Møller:

»Håbet er grundlæggende i kristendommen. Det er forankret i Guds trofasthed, og det fortæller om en Gud, der ikke har opgivet os. Det er håbet, der gør, at vi ikke synker i knæ,« siger Peter Fischer-Møller. 

Paven indleder sit besøg i Lund Domkirke, hvorefter han bliver eskorteret til Malmø Arena.

Læs mere her