Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2016
Nyheder
Anne-Sophie Olander Christiansen er Roskildes nye domprovst

Anne-Sophie Olander Christiansen er Roskildes nye domprovst
 

Anne-Sophie Olander Christiansen, sognepræst i Himmelev, indsættes i embedet søndag den 13. november.

Tekst: Bo Nygaard Larsen 
Foto: Himmelev Kirke

»Folkekirken skal være med til at tydeliggøre udfordringerne i samfundet. Skellet mellem rig og fattig bliver større, og derfor skal vi fortsat have fokus på den diakonale indsats.« 

Sådan siger Anne-Sophie Olander Christiansen, der netop  er blevet udpeget som ny domprovst i Roskilde Domprovsti. Hun efterfølger Jens Arendt, der gik på pension i sommer.

»Jeg er glad for og stolt over, at jeg har fået embedet som domprovst. Men jeg er også fyldt af ærefrygt, for der er mange mennesker, der vil være afhængig af, hvad jeg gør og siger,« lyder det fra Anne-Sophie Olander Christiansen. 
 

Et godt provsti

Hun er langt fra ubekendt med Roskilde Domprovsti. De seneste otte år har hun været sognepræst i Himmelev Sogn, der ligger i Domprovstiet.

»Det er et godt provsti, hvor der sker meget i kirkerne. Derfor skal jeg heller ikke ind og revolutionere noget, for sognene her i Domprovstiet gør det rigtig godt,« siger hun og fortsætter:

»Men det betyder ikke, at jeg ikke vil prøve at påvirke med mine ideer. Jeg synes for eksempel, at vi i folkekirken har tendens til et snævert gudstjenestesyn, og derfor vil jeg argumentere for, at vi definerer gudstjenesten mere bredt. Det kan for eksempel være med en anden liturgi og en anden musik.«
 

Tidens salmer

For Anne-Sophie Olander Christiansen vil det derfor være indlysende også at gøre mere brug af moderne salmer

»Der bliver for tiden skrevet den ene nye salme efter den anden. I dem er der et stort potentiale, som vi har en pligt til at bruge. Det skyldes ikke mindst, at de nye salmer taler i tidens sprog. og på den måde er de med til at gøre kirken relevant for folk her i 2016. Ingen kan bruge en irrelevant kirke til noget, og derfor skal  vi hele tiden tænke på, hvordan vi kan komme ud af vores comfort zone, så vi bedre kan se de muligheder, der er,« siger Anne Sophie Olander.

Hun har været sognepræst i Himmelev siden 2008. Før da har hun været præst i Farum, Helleruplund, Lyngby og ved Den Danske Kirke »Granly« i Vancouver.

Hun indsættes i embedet ved en gudstjeneste i Roskilde Domkirke søndag den 13. november.