Fortsæt til hovedindholdet
Arkiv 2015
Nyheder

Kirkeugen i Ringsted vil sprænge murene

Livet i kirken – kirken i livet hedder temaet for årets kirkeuge i Ringsted, der finder sted fra den 7. til den 15. november. Sognepræst Otto Lundgaard fortæller her mere
 


Tekst
Bo Nygaard Larsen Foto Privat

Ni dage med gang i kirkelivet. Sådan lyder overskriften, når Ringsted Sogn fra den 7. til den 15. november afholder kirkeuge. Det sker i byens to kirker, Sct. Bendts Kirke og Klostermarkskirken.

Temaet for dette års uge er Livet i kirken – kirken i livet, og for sognepræst Otto Lundgaard er det netop, hvad kirke handler om.

Læs mere her

»Med kirkeugen vil vi vise et liv, der møder alle mennesker i alle aldre, hvad enten de kommer til gospelgudstjeneste eller hotdoggudstjeneste, natkirke, aftengudstjeneste eller søndagsgudstjeneste, klassisk koncert, jazzkoncert eller korkoncert, foredrag eller rundvisning, Mortensaftensmiddag eller til et af de mange møder, vi holder i løbet af kirkeugen,« siger Otto Lundgaard og fortsætter:

»Livet i kirken er ikke alene det liv, der møder os, men også det liv, vi selv er med til at sætte ansigt på, og som vi tager med os ud i livet uden for kirkens mure. Derfor er det kirkens opgave at møde folk, hvor de er i dag og ikke, hvor de var i går.«

Læs mere her

Det er andet år i træk, at menighedsrådet afholder kirkeuge. I år er programmet dog mere omfangsrigt

»Det er kirkeugens idé at få sprængt kirkens mure og invitere så mange som muligt indenfor til, hvad vi som en levende, udad-vendt kirke er rigtig gode til og har at give,« siger Otto Lundgaard.

Gospelgudstjeneste. På den ene side vil kirkeugen vise det liv, der sker i sognet i løbet af et år, og på den anden side vil den vise nye tiltag.
For eksempel vil sognepræst Hanne Vesth stå for en gospelgudstjeneste sammen med Ringsted Gospel Choir.

Kirkeugen åbnes officielt med gudstjeneste i hver af sognets kirker søndag den 8. november, men der tyvstartes allerede kl. 12.30 om lørdagen med en Allehelgenkoncert i Sct. Bendts Kirke. t

Læs mere her