Fortsæt til hovedindholdet
roskildestift.dk
Kurser & konferencer for præster, ansatte og frivillige i Roskilde Stift

Inspirationsdag om gudstjenesten for lægfolk, kirkemusikere og præster

28
okt

Lørdag d. 28. oktober 2023 kl. 10-16 inviterer Roskilde Stifts liturgiudvalg til en inspirationsdag om gudstjenesten for lægfolk, kirkemusikere og præster.

Sted: Konventhuset, Domkirkestræde 10, Roskilde

Tilmelding kan ske senest d. 14. oktober til Marianne Pedersen, marianne75pedersen@googlemail.com Angiv venligst navn, kirke/sogn og rolle (f.eks. menighedsrådsmedlem, kirkemusiker, præst eller andet) Pris: 150 kr. (beløbet går til forplejning)

Program for "Hvordan berører gudstjeneste os?"

Lørdag d. 28. oktober 2023 Konventhuset, Domkirkestræde 10, Roskilde

kl. 09.30 Ankomst, kaffe, te og croissanter

kl. 10.00 Velkomst

kl. 10.10 Morgensang

kl. 10.50 A. Erfarings-refleksioner. Der er mange dimensioner i en gudstjeneste, f.eks. lyd og stilhed, bevægelse og fællesskab. Hvilke dimensioner er vigtige for os hver især - og hvordan balancerer de i gudstjenesten?

kl. 11.45 Pause

kl. 12.00 B. Salmesangens betydning Hvorfor synger vi egentlig i kirken, og hvad sker der når vi synger sammen? Hvordan formes vores tro af det vi synger? Her vil vi også synge sammen.

kl. 13.00 Frokost

kl. 13.45 C. Lægfolks involvering i gudstjenesten Hvad betyder det for gudstjenesten, hvem der leder den? Og hvilken betydning har kirkerummet og menighedens placering i rummet? Taler gudstjenesten til vores hoved eller hjerte, begge dele eller noget helt tredje?

kl. 14.35 Kaffe

kl. 15.00 D. Hvad tager vi med os fra i dag? Gruppesamtaler, hvor der er lejlighed til at reflektere over alt det vi har oplevet i dag, inkl. den indledende morgensang, og til sidst en fælles opsamling.

kl. 16.00 Tak for i dag.


< Tilbage til kalenderen