Fortsæt til hovedindholdet
roskildestift.dk
Kurser & konferencer for præster, ansatte og frivillige i Roskilde Stift

FUV Stiftskursus: Koks i konfirmandstuen

25
apr

FUV Stiftskursus: Koks i konfirmandstuen

Roskilde Stift

Den 25. april kl. 10-14

Det skal være rart at gå til konfirmationsforberedelse, og det skal være rart at undervise konfirmander. Derfor sætter FUV Stiftskursus i år fokus på konfirmationsforberedelsen og adresserer den ”koks i konfirmandstuen”, som mange oplever i disse år. Formiddagen varetages af Rasmus Alenkær, tidligere lærer, nu autoriseret psykolog, Ph.d. Han arbejder som formidler, som konsulent og som forfatter på skole- og børneområdet og er offentlig kendt som ekspert, podcaster og debattør. Senest har han udgivet bogen “Pædagogisk værtskab og uro i skolen” - Dafolo 2023, ligesom han er medvært på podcasten Kaffepunch.

I sit oplæg introducerer Rasmus Alenkær “pædagogisk værtskab” som et samlebegreb for det, man kan kalde “god, pædagogisk praksis”. Med afsæt i forskning om undervisningsforstyrrende uro, klasseledelse og inklusion vil han dels indramme det pædagogiske værtskabsbegreb teoretisk og dernæst sætte det i relation til konkret praksis. Essentielt handler “pædagogisk værtskab” om at understøtte en struktur, en personlig stil og et medansvar hos børnene, der gør, at alle - både børn og voksne føler sig velkomne.

Kurset bidrager med både viden og konkrete pædagogiske redskaber, der kan anvendes i praksis.

I forlængelse af Rasmus’ oplæg vil vi om eftermiddagen arbejde videre med, hvordan den nye viden og de nye redskaber kan implementeres i vores egen praksis. Den proces varetages af religionspædagogisk konsulent Stinna Ahrenst.

Tilmelding til:

Religionspædagogisk konsulent Stinna Ahrenst, stah@km.dk

Tilmeldingsfrist:

11. april 2024

Deltagere:

Præster, kirke- og kulturmedarbejdere, musikpædagoger, organisterog andre kirkelige undervisere.

Kursussted:

Klostermarkskirken, Ahorn Allé 46, 4100 Ringsted

Pris:

Gratis

Kurset arrangeres af:

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde medreligionspædagogiske stiftsudvalg og stiftskonsulenter.


< Tilbage til kalenderen