Fortsæt til hovedindholdet
SØNDAG DEN 24. SEPTEMBER 2023

Velkommen til en dag med fokus på klima, natur, samtale og håb for fremtiden

Hver dag har sin nyhed om klimaet. Temperaturer slår rekorder, skove brænder og dyrearter forsvinder. Alt sammen noget der ændrer vores verden. Vi lever i sandhed i klimakrisens tidsalder.

Roskilde Stift indbyder nu til en dag med fokus på at skabe håb.

Vi skal opleve, hvor vidunderlig naturen er, og vi skal starte en samtale om, hvordan vi som mennesker kan eksistere i klimakrisens tidsalder.  

ViDSTE DU...

Skabelsestiden

Skabelsestiden er en periode i kirkeåret, der strækker sig fra 1. september til 4. oktober. Her sætter folkekirken særligt fokus på Gud som skaberen og verden som skabt af Gud. 

 

Skabelsestiden er opstået, fordi mange kristne ser klima- og de andre naturkriser som udslag af, at vi ikke har passet ordentligt på planeten og den fremtid, som Gud har givet os ansvar for. Der er brug for at fokusere på skabelsen og at gøre det på en måde, så der er plads til håb.
 

Skabelsestiden er et europæisk initiativ med 30 år på bagen, og den markeres på mange forskellige måder lige fra markeder over undervisning til gudstjenesteliv. I de 10 år, hvor Roskilde Domkirke har fejret skabelsestidsgudstjeneste, har temaerne på skift været klima, biodiversitet og det daglige brød.