Inspiration
Nyheder

Kreative hilsner

Gode idéer til en jul med corona-restriktioner 

 

 • Christmas-in-a-box: Uddel en pose fra kirken med trykte sange (brug evt. dem, der er annonceret til DR’s transmission af julegudstjeneste), juleevangeliet, stearinlys, indpakkede karameller eller andre julegodter i papir og link til eller udskrift af en juleprædiken. Herved skabes en fornemmelse af det fællesskab, der er inde i kirken, som man kan tage med hjem i stedet for at være fysisk til stede.
   
 • Julekort til ældre og syge: Konfirmander kan være med til at skrive julekort til beboere på sognets plejehjem eller hospitaler, som præsten tager med på julebesøg. De kan også gå rundt i flok sammen med præsten og aflevere julehilsnerne til plejehjemmene på aftalte tidspunkter og synge en julesalme, mens de står udenfor. Det bør være generiske hilsner, så der ikke bliver udleveret lister med navne til konfirmanderne.
   
 • Rundringning: Præster eller andre relevante medarbejdere kan op til juledagene ringe til de mennesker, der tilhører de udsatte grupper, som er usikre på at møde op i kirken under højtiderne. De kan fx gøre opmærksom på, hvordan og hvornår man kan se streaming af julegudstjeneste eller DR’s transmission. Kirken kan også opfordre frivillige til, at de ringer til dem blandt deres bekendte, som tilhører udsatte grupper.


  Få gode idéer til udendørs julefejring
  Få gode idéer til digital julefejring