Fortsæt til hovedindholdet
Ordination af præst til Sankt Jørgensbjerg Kirke
Nyheder

1000 års historie samlet i et kort

Opgaven var nærmest umuligt, da grafisk designer Emma Sivell skulle tegne et nyt kort over Roskilde Stift. Kortet skulle afspejle områdets og stiftets mangfoldige historie.

Sådan ser det nye grafiske kort over Roskilde Stift ud

Forskellene i Roskilde Stift er naturligvis markante fra Sjællands Odde i nord til Møn i syd. Men lige så store forskellene kan være, lige så meget er der, der samler området. Eksempelvis Folkekirken.

For at fejre Roskilde Stifts 1.000 år, blev det besluttet at hylde kirken og områdets historie i et nydesignet grafisk kort over stiftet, som både tjener til at vise mangfoldigheden i området, og historiske og kirkelige mindesmærker.

Alle provstier kom med input
For at det overhovedet skulle være muligt at designet et kort over Stiftet, så fik hvert af de 12 provstier mulighed for at komme med input til, hvad der skulle med fra netop deres provsti. Beskeden var, at der måtte være seks elementer fra hvert provsti. Tre af natur, tre af bygninger, historiske og kulturelle elementer.

En vanskelig opgave for provstierne, for hvordan vælger man fra?

”Det var målet at skabe et kunstværk, der både reflekterer og involverer fællesskabet. Det har været et fantastisk projekt at være en del af, og for mig var dialogen, processen og det store engagement fra alle, afgørende. Alle forslag og idéer, som jeg modtog, er med til at skabet en levende illustration. En kæmpe tak til alle involverede”, siger Emma Sivell om samarbejdet med provstierne og arbejdet med kortet.

Stort engagement - mange detaljer
Der har været stort engagement fra provstierne, og hvert provsti har mulighed for at bruge de grafiske elementer fra kortet.

Det har taget Emma Sivell en måned med meget intenst arbejde fortæller hun. Og der er kommet masser af detaljer med: høns på Havdrup kirkegård og lammefjordsgulerødder i Odsherred. Der er historiske steder som Herlufsholm og rundkirken Bjernede, men også moderne kirker som Solrød strandkirke og den allernyeste Trekroner kirke. Man kan se Skovtårnet i Haslev, jættestuer, Grundtvig, Korsene fra Orø og mange, mange andre bygninger, detaljer og historie.