Fortsæt til hovedindholdet
Historier fra Roskilde Stift
Nyheder

Ny præst til Skt. Jørgensbjerg kirke ordineret i Domkirken

Menigheden i Skt. Jørgensbjerg Sogn skal til at lære Steffen Bjerre Nielsen at kende. Han blev ordineret som præst søndag den 19. februar i Roskilde Domkirke af biskop Ulla Thorbjørn Hansen. Snart begynder han i Sankt Jørgensbjerg kirke.

Foto: Thorleif Ravnbak/Roskilde Stfit

Foto: Thorleif Ravnbak/Roskilde Stift

Foto: Thorleif Ravnbak/Roskilde Stfit

Foto: Thorleif Ravnbak/Roskilde Stfit

Foto: Thorleif Ravnbak/Roskilde Stfit

Foto: Thorleif Ravnbak/Roskilde Stfit

Ordinationen er det sidste ritual en kommende præst skal igennem, før vedkommende kan virke som præst i folkekirken. Ved en velbesøgt festgudstjeneste på en strålende solskinsdag i søndags blev Steffen Bjerre Nielsen således ordineret i Roskilde Domkirke af biskop Ulla Thorbjørn Hansen.

Biskoppen holdt en personlig prædiken. Foto: Thorleif Ravnbak/Roskilde Stift

I sin prædiken sagde biskoppen blandt andet:

”Du har fortalt hvordan teologistudiet har været en dannelsesrejse for dig. Du fandt ud af at tro på én gang er noget personligt, men også noget fælles. At kristendommen netop skaber fællesskaber og kirker. Og du har i din bispeopgave bl.a. citeret Regin Prenter, der engang har sagt, hvor mennesker kan mødes om Guds ord, der er kirken.

Du har også sagt, at det ikke har ligget i kortene at du skulle være præst, og det selvom du har haft mennesker omkring dig hele dit liv, som ville fortælle dig, hvordan man skulle tro. Og jeg får hertil lyst til at sige, at Guds veje er uransagelige, det er ikke givet os at kigge Gud i kortene - og det er i alle tilfælde et faktum, at du nu står her foran alteret i stiftets domkirke og skal ordineres som sognepræst.”

Steffen Bjerre Nielsen mangler sin indsættelsesgudstjeneste

Nu mangler Steffen Bjerre Nielsen kun en enkelt ting, før han begynder arbejdet som sognepræst. Han skal indsættes ved en indsættelsesgudstjeneste. Det sker søndag den 5. marts 2023 klokken 14 i Sankt Jørgensbjerg Kirke.

”Jeg glæder mig til at komme i gang med at prædike på bjerget og lave aktiviteter for børn og unge i sognegården. Også til samarbejdet med de aktive i menighedsrådet, mine tre søde præstekollegaer, organisterne, kirketjenerne og kordegnen. Vi går en god fremtid i møde!”, siger Steffen Bjerre Nielsen.

Biskoppen og den ordinerede præst trykker hånd. Foto: Thorleif Ravnbak/Roskilde Stift