Fortsæt til hovedindholdet
Ressourcer
Sille & Sigurd

Sille & Sigurd i den gamle kirke

Stiftet og FDF i samarbejde om pixibog til børn i anledningen af 1000-året


Er dit barn FDF’er, kender det stensikkert Sille og Sigurd – og hvis ikke, er de to gæve FDF’ere bestemt et bekendtskab hver. 

Fire gange om året udgiver FDF en pixibog om de to FDF’ere Sille og Sigurd, der oplever alverdens ting. 

Og i den seneste udgave er de taget på tur til Roskilde Domkirke. Deres ven, egernet Felix, bliver væk, og de må lede efter ham. Her får de hjælp fra uventet kant – og deres søgen fører dem gennem krypter, lofter og skjulte døre og ikke mindst gennem gamle myter og sagn, der er en del af kirkens og Roskilde Stifts 1000- årige historie. 

 

Her to af de fire FDF'ere, der besøgte Roskilde Stift for at blive klogere på 1000-års historien, inden de gik i gang med at skrive "Sille & Sigurd i den gamle kirke". Scenen her, hvor biskoppen møder dem i Palægården med nøglen til Absalonbuen, har dannet forlæg for en af pixibogens illustrationer.    


Historien er blevet til i et samarbejde mellem FDF og Roskilde Stift i anledningen af 1000-års jubilæet. 

Pixibogen er sammen med en højtlæsningshistorie, andagter og mødeidéer sendt ud til alle FDF-kredse i Danmark. 

Pixibogen deles gratis ud under jubilæumsfejringen.

Læs en online udgave af det lederhæfte, der ledsager pixibogen. Her kan man læse historien i en udvidet udgave og samtidig nyde de fine historier og få gode idéer til aktiviteter og andagter. Find det her. 
 

Hent et klassesæt


Præster, kirke- og kulturmedarbejdere eller andre ansatte og frivillige ved stiftets kirker har allerede nu mulighed for at hente et klassesæt af pixibogen "Sille og Sigurd i den gamle kirke". 

 

Hvis du er interesseret, så send en mail til stiftets kommunikationsmedarbejder Sidsel Drengsgaard på smad@km.dk